Як харчуватися за святковим столом на Великдень?
Ми підібрали для Вас поради дієтологів, які допоможуть вам залишатися у формі навіть у святкові дні:
1.Почніть з овочів. Дієтологи пояснюють, що вони мають низьку енергетичну щільність. Це дозволить зменшити відчуття голоду, що захистить Вас від переїдання. Крім того, клітковина поліпшить травлення їжі.
2.Контролюйте кількість білкових і жирних продуктів. Адже жирна їжа, надмірна кількість пасок є причиною загострення хронічних захворювань жовчного міхура та підшлункової залози.
3.Паузи. Важливо, щоб святкування не стало постійним прийомом їжі. Відволікайтеся від столу для фізичної активності. Пам’ятайте також про режим – сніданок, обід і вечерю.
Паска і варені яйця – невід’ємні атрибути будь-якого пасхального столу. Господині змагаються в майстерності випікання і прикрашання паски, Інтернет щовесни рясніє різноманітними варіантами оригінальних крашанок.
Але скільки яєць можна з’їсти на Великдень?
Ідеальна порція – одне яйце в день, але на свято можна дозволити собі три яйця. Саме така доза буде ідеальним компромісом і не призведе до переїдання і тяжкості в шлунку.
Дотримуйтеся цих простих правил і будьте здорові!
З турботою про вас Страхова компанія “Варто”